Çölyak hastaları için özel gıda paketleri dağıtılıyor

• 15 Ağustos 2022
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, çölyak hastalarına destek olmak amacıyla özel gıda paketleri dağıtmaya devam ediyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında 2015 ve 2022 yılları arasında Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Muratlı, Malkara, Hayrabolu, Ergene ilçelerinde toplam 9.817 çölyak gıda yardım paketi dağıtıldı. Pakette, glutensiz un, makarna, erişte, bulgur, arpa şehriye, bisküvi ve mısır irmiği yer alıyor. Çölyak gıda yardım paketinden yararlanmak isteyen vatandaşların çölyak sağlık raporu, kimlik fotokopisi, ikametgâh belgesiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne başvurması gerekiyor. Paketler, muhtarlıklar vasıtasıyla vatandaşlara ulaştırılıyor.