Karşıyaka Belediyesi’nden babalık eğitimi

• 15 Ağustos 2022
Karşıyaka Belediyesi, 0-3 yaş grubunda çocuğu olan babaların çocuk gelişimindeki rolünün artırılması amacıyla babalık eğitimi başlattı.

“Baba Farkındalık Atölyeleri”, 22 babanın katılımıyla düzenlendi. 0-3 yaş gurubundaki çocukların kazandığı fiziksel, zihinsel ve duygusal beceriler, uyumu kolaylaştırdığı için önem taşıyor. Annelerin ve babaların desteği çocuğun becerilerinin gelişmesine katkıda bulunuyor. Çocuk gelişiminde ve bakımında sorumluluk üstlenen, karşılıklı ve yakın ilişki kuran, sevgisini gösteren, oyun oynayan ve güven vermekle özdeşleşen babalık modeli için hazırlanan proje, sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirmeyi hedefliyor. Katılımcı ve yüz yüze eğitim tekniklerinin kullanıldığı programlar çocukların gelişim süreçlerinin doğru yöntemlerle desteklenmesi, babalarda olumlu davranış değişikliği yaratılması ve babaların çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurması amaçlanıyor.