Uluslararası Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı düzenlendi

• 15 Ağustos 2022
Odunpazarı Belediyesi, Tarihî Odunpazarı Meydanı’nda Uluslararası Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı düzenledi.

Bu yıl 6.’sı düzenlenen Uluslararası Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’na Hindistan, İran ve Türkiye’nin farklı kentlerinden 10 bilim insanı ve sanatçı katıldı. Fırınların yakıldığı, farklı pişirim tekniklerinin uygulandığı çalıştayda sanatçılar birbirinden güzel eserlere imza attı. Beş gün süren çalıştayda sanatçılar raku, sırsız raku, sagar, kâğıt fırın, bakır matı redüksiyonu ve at kılı raku pişirimi uyguladı. Çalıştay boyunca Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü sanatçılarıyla Panik Atak adlı müzik grubu konser verdi, tiyatro gösterimleriyle dans gösterisi yapıldı.