Antalya’da enerji verimliliği kamu binalarında başlayacak

• 22 Ağustos 2022
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kamu binalarının enerji verimliliği yatırımlarının enerji performans sözleşmesiyle artırılmasını amaçlayan projeye dahil edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında kamu binalarında enerji verimliliği yatırımlarının enerji performans sözleşmeleriyle artırılmasını amaçlayan, Dünya Bankası tarafından finanse edilen CS-02A Türkiye’de Kamu Sektörü İçin Enerji Verimliliği Danışmanlığı Piyasasının Güçlendirilmesi, Enerji Verimliliği Finansmanı ve Enerji Verimliliği Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi’ne dahil edildi. Projeyle, Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Büyükşehir Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi binasının ücretsiz enerji etüdünün yapılması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından uygun bulundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz başkanlığında firma yetkilileriyle değerlendirme toplantısı yapıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, enerji verimliliği projelerine önem verdiklerini ifade etti.