Avcılar Belediyesi’nde büyük felaket unutulmadı

• 22 Ağustos 2022
Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenler anıldı.

Avcılar Belediyesi ve Avcılar’daki 31 sivil toplum kuruluşunun birlikte organize ettiği anma etkinlikleri, “Çocuklara Eğitici Materyallerle Afet Eğitimi” ile başladı. Etkinlikler kapsamında Doğa İçin Sanat Derneği resim sergisi açtı. Marmara depremi sırasında Avcılar’da yaşayan ve aktif olarak sahada görev yapan Dr. Oğuz Gündoğdu’nun adına deprem paneli düzenlendi. Avcılar Atatürk Parkı’nda düzenlenen panelin ardından sanatçılar sahneye çıktı. Daha sonra Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Burak Çalıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe ve Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli konuşma yaptı. Başkan Hançerli, “Avcılar’da depreme karşı güvenli bir yaşam kurmak için çalışıyoruz,” dedi.