İzmir Büyükşehir Belediyesi uluslararası ödüle layık görüldü

• 22 Ağustos 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kriz belediyeciliği uygulaması, pandemi döneminde kentte kültür-sanat hayatını canlı tutması nedeniyle uluslararası ödüle layık görüldü.

100’den fazla dünya kentinin başvuru yaptığı Uluslararası UCLG Ödülü-Kültür 21 Mansiyon Ödülü’nü İzmir aldı. Başkan Tunç Soyer, İzmir’de kültür-sanat hayatını canlı tutmaya devam edeceklerini belirterek, “İzmir, kültür-sanat vizyonuyla, dayanışma kültürüyle dünyaya örnek oldu. UCLG İzmir Kültür Zirvesi’nde de vurguladığımız gibi, ekonomik ve ekolojik dönüşümün kültürle sağlanabileceğini düşünüyoruz. Bu yüzden kültür ve sanatın kriz durumlarında dahi canlı tutulması gerekiyor. Biz de kentte kültürün sürdürülebilir hâle getirilmesi için aktif katılımı ve dayanışma yolunu benimsedik,” dedi.  Başkan Tunç Soyer, sanata destek verdiği ve Şehir Tiyatroları’nın yeniden kurulmasına öncülük ettiği için bu yıl Foça’da düzenlenen 15. Türkiye Tiyatro Buluşması’nda Onur Ödülü’ne layık görüldü.