Kadıköy’de deprem için farkındalık çalışmaları sürüyor

• 22 Ağustos 2022
Kadıköy Belediyesi, deprem farkındalık projelerini hayata geçirmeye devam ediyor

Kadıköy Belediyesi, ilçenin deprem bölgesinde yer almasından dolayı olası bir afet sonrasında yaşanabilecek can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla deprem farkındalık projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Türkiye’nin afet ve depremler konusunda eğitim veren ilk ve tek afet temalı parkı olan Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’nda her yaş grubu için afet bilinçlendirme eğitimleri düzenleniyor. Eğitimlere katılanlar, “Deprem Deneyim Odası”, “5 Boyutlu Sinema”, “Portatif Yangın Söndürme Simülasyonu” gibi uygulamaları deneyimleyerek eğitimi pekiştiriyor. Olası afetlere karşı vatandaşların toplanma alanına gidebileceği noktaya en kısa güzergâhtan nasıl ulaşılacağını gösteren karekod levhaları 18.300 binaya asıldı. Kadıköy Belediyesi, gezici aşevine ve mobil ikram araçlarına sahip olan sayılı belediyeler arasında bulunuyor, sadece afetler için değil, gündelik yaşamda da bu hizmetlerini sürdürüyor.