Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı yapıldı

• 22 Ağustos 2022
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı.

Çalıştayda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, kadına yönelik şiddetin, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, kadın istihdamının Türkiye’nin en büyük gündem maddeleri arasında yer aldığını söyledi. Kadına yönelik şiddetle mücadelede yerel yönetimlere büyük rol düştüğünün altını çizen Çağlar, “Sivil toplum kuruluşlarımızla, kadın derneklerimizle yapılan işbirlikleri de sorunları daha iyi tespit edip, daha etkin çözümler üretebilmemizi sağlıyor. Ortak akılla hareket ederek, adil ve eşit bir toplumu var etmek için hep birlikte çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz,” dedi. Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu’nda gerçekleşen çalıştayda ilk konuşmayı Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü yaptı.