Karşıyaka95 600’den fazla aileye hizmet verdi

• 22 Ağustos 2022
Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka95 Projesi aracılığıyla bugüne kadar 600’den fazla aileye hizmet verdi.

Karşıyaka Belediyesi, yaklaşık 2.5 yıl önce hayata geçirdiği Karşıyaka95 Projesi kapsamında yeni bebek sahibi olan ailelerin bilinçlenmesine ve sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunuyor. “Ev Ziyareti Temelli Aile Rehberliği” ve “Merkez Temelli Aile Rehberliği” olmak üzere iki ayrı aşamada uygulanan proje dahilinde 600’den fazla aileye hizmet verildi. “Bilinçli Ailelerden Sağlıklı Nesillere” sloganıyla yürütülen projenin İzmir’de ilk kez Karşıyaka’da hayata geçirildiğini belirten Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ela Hızlı, “Üç yaşına gelen sağlıklı bir çocuğun ortalama boyu 95 santimetredir. Projemiz de adını buradan alıyor, aileleri bilinçlendirerek sağlıklı çocuk gelişimini desteklemeyi amaçlıyor. İstanbul’dan sonra İzmir’de ilk kez Karşıyaka Belediyesi tarafından yaşama geçirilen projemizi Ocak 2020 tarihinden bu yana başarıyla uygulamaya devam ediyoruz,” dedi.