Mersin Büyükşehir’den küçükbaş hayvan desteği

• 22 Ağustos 2022
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi, yetiştiricilere küçükbaş hayvan desteği vermeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi koordinesinde yürütülen “Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesi kapsamında yetiştiricilere küçükbaş hayvan desteği veriliyor. Bu sayede hayvan popülasyonunun artmasına katkıda bulunuluyor ve küçük üreticiler destekleniyor. Anamur’daki dağıtım kapsamında Aydıncık’ta bir, Anamur’da üç yetiştiriciye 25 damızlık küçükbaş hayvan teslim edildi. Tarımsal Hizmetler Dairesi’nde görev yapan ziraat mühendisi Dr. Dilek Tüney Bebek, “Anamur, Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde kendi damızlıklarımızdan ürettiğimiz hayvanlardan 98’ni topladık. 2022 yılında Aydıncık’ta bir, Anamur’da üç yeni yetiştiricimiz var.  Dört yetiştiricimize teslim ettiğimiz toplam 100 küçükbaş hayvanın 98’i kendi damızlıklarımızdan oluşuyor. Kısacası, çark kendi kendine dönmeye başladı. Vatandaşlara hayırlı olsun,” dedi.