Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüme rezerv konutlar ile hazırlanıyor

• 22 Ağustos 2022
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında rezerv konut yapımına başlıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ’ın birinci derece deprem bölgesinde olması gerçeğinden hareket ederek, depreme hazırlıklı olmak ve kentsel dönüşümde farkındalık yaratmak amacıyla ulusal platformlarda ödül alan önemli projelere imza attı. 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin 23. yılında kentsel dönüşümüne yönelik bir farkındalık projesi daha hayata geçiriliyor. Süleymanpaşa ilçesi Zafer Mahallesi’nde bulunan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan arsa üzerinde daha önce 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı tespiti yapılacak, yıkılan konutların yerine aynı yerde deprem dönüşümüne yönelik farkındalık projesi hayata geçirilecek. Başkan Kadir Albayrak, projeye başlamak için yapı ruhsatının alındığını belirtti.