Antalya Büyükşehir ambalaj atığı sorununu çözmeyi hedefliyor

• 29 Ağustos 2022
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk kez uygulayacağı projeyle zirai ambalaj atığı sorununu çözmeyi hedefliyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tarımsal üretimin yoğun olduğu ilçelerin başında gelen Kumluca’da zirai ambalaj atıklarının toplanması ve kontrolü için “Çevre Dostu Çiftçi Kart” projesini başlattı. Başkan Böcek, projenin detaylarını anlattı. Zirai ambalaj atıkları akıllı toplama otomatları belirlenen dört noktaya yerleştirildi. Çiftçi kartlar, Kumluca Ziraat Odası tarafından kayıtlı çiftçilere dağıtılacak. Cep telefonuna indirilecek mobil uygulamayla zirai ambalaj atıkları toplama otomatlarının yerleri görülebilecek. Otomatlara atılan atıkların ağırlığına göre sistemde toplanan puanlarla çiftçilere ödül de verilecek.