Aydın yuvarlamasının coğrafi işareti Aydın Büyükşehir’de

• 29 Ağustos 2022
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın’ın geleneksel tatlarından Aydın yuvarlamasının (yuvalama) coğrafi işaretini aldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın’ın vazgeçilmez lezzetlerinden olan yuvarlamayı koruma altına aldı. Coğrafi işaretin alınmasıyla birlikte ticari üretimde yuvarlamanın mahreç ve işaretinin ürünün ambalajı üzerinde bulunması gerekecek. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret verilen Aydın yuvarlamasına standart getirildi. Böylelikle yuvarlamanın üretim şartları ve yöntemi en doğru şekilde kayıt altına alındı. Markalaşmanın önemine vurgu yapan Başkan Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın geleneksel lezzetlerini koruma altına almaya devam edeceklerini söyledi.