Aylar: “Sosyal belediyecilik anlayışını benimsiyoruz”

• 29 Ağustos 2022
Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

VELİ AYLAR: İlçemize doğalgaz getirdik. Temiz Sokak, Mutlu İnsan Projesi kapsamında ilçemizin yollarını yeniledik, 500.000 metrekare kilit taşı döşedik. Evimin Musluğundan Su İçmek İstiyorum Projesi’yle içme suyu hatlarının altyapısını değiştirdik, kartlı su saati sistemine geçtik, su kaçağını önledik. Şefkat Eli Projesi’yle 65 yaş üstü vatandaşlar için evde bakım ve temizlik hizmeti başlattık. Acını, Yükünü Paylaşalım Projesi kapsamında cenaze hizmeti veriyoruz, ikramları ve masrafı karşılıyoruz. Evinden Alıp Evine Bırakalım Projesi’yle ücretsiz şehiriçi ulaşım hizmeti veriyoruz. Üniversite Okuyana El Veriyorum Projesi dahilinde üniversite öğrencilerine 1.000-1.500 TL destek veriyoruz. Bahar Şenlikleri Projesi’ni hayata geçirdik. Tekstil Atölyesi Projesi’yle atölyeler açtık, atölyelerde 50 kadın çalışıyor. Nikâh salonu açtık. Hayata geçireceğimiz projeler arasında gıda ve eşya bankası, kadınlar için konukevi ve Eşini ve Çocuğunu Al Doğayla Buluş Projesi yer alıyor.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

VELİ AYLAR:
Belediyemizin planlarında değişikliğe gidildi. Araç ve ekipman eksiği vardı. CHP’li belediyelerden 13 tane araç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan çöp kamyonu, TBB’den kepçe aldık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

VELİ AYLAR: Hedeflerimizi şöyle sıralayabilirim:
•    Organize Sanayi Bölgesi’nin çevre yoluna taşınması,
•    Hayvan pazarı,
•    Mecitözü Kültür Merkezi,
•    Taşınacak sanayi alanına TOKİ konutlarının (200 tane) yapılması,
•    İlçenin girişindeki üç kilometrelik yolu bölünmüş yol hâline getirmek.

Hatırlanmasını istediğimiz projeler arasında Acını, Yükünü Paylaşalım Projesi’yle Şefkat Eli Projesi yer alıyor.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

VELİ AYLAR:
Çorum Belediyesi’yle işbirliği yapıyoruz. Çorum Belediyesi, ilçemizin mahallesine sıcak asfalt dökülmesini sağladı.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

VELİ AYLAR:
Sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalarımız var. Mecitözü Ziraat Odası ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yerli tohum (arpa, buğday) ektik, ürünleri üreticilere dağıttık. İzmir Büyükşehir Belediyesi de ürünleri alıyor.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

VELİ AYLAR:
Evde bakım ve temizlik hizmetine devam ediyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

VELİ AYLAR
: Merkezî yönetimle, devlet bürokrasisiyle sorun yaşabiliyoruz.

MECİTÖZÜ BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Amirliği, Zabıta Amirliği.

MİSYON:
Vatandaşların hayatına dokunabilmek.

VİZYON:
Çağdaş ve sosyal belediyecilik anlayışını benimsemek.

STRATEJİK HEDEFLER: Yereldeki hizmetlerle iktidara yürümek.

ÇALIŞAN SAYISI: 42

BÜTÇE: 11.350.000 TL

VELİ AYLAR KİMDİR?

Akdeniz Üniversitesi, Burdur Eğitim Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilgiler Bölümü’nü tamamladı. 31 yıllık öğretmenlik hayatının 26 yılını çeşitli okullarda yöneticilik yaparak geçirdi. Mecitözü YİBO’da 12 yıl pansiyon yöneticiliği yaptı. Kız çocuklarının lise ve üniversite eğitimlerini takip ederek, meslek sahibi olmalarına destek oldu. Evli ve üç çocuk babasıdır.