Karşıyaka’dan örnek bir belediyecilik çalışması

• 29 Ağustos 2022
Karşıyaka Belediyesi, yenilikçi ve katılımcı bir anlayışla yeniden tasarlamayı amaçladığı iki alanı daha kente kazandırdı.

Mekânsal iyileştirme yapmak üzere taktiksel şehircilik ilkelerinin benimsendiği uluslararası bir proje kapsamında Japon hükümetinin sağladığı fonla hayata geçirilen Kedili Avlu, UNDP Türkiye Hızlandırma Laboratuvarı ve Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle kente kazandırıldı. Vatandaş katılımıyla gerçekleşen bu model, Türkiye’nin öncü çalışmalarından biri olma özelliği taşıyor. Model, sürdürülebilir kalkınma amaçları ekseninde insan ve hayvan refahını iyileştirmek üzere kurgulandı. Başkan Cemil Tugay, katılımcılığın önemine dikkat çekti.