Mersin Büyükşehir Belediyesi kadına yönelik politikalar üretmeye devam ediyor

• 29 Ağustos 2022
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi, Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde kadınlara yönelik psikolojik danışmanlık, egzersiz danışmanlığı ve diyetisyen hizmeti veriliyor.

Kadın Sağlığı Danışma Merkezi, Sağlık İşleri Dairesi’yle Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürlüğü’nün işbirliğiyle, Uluslararası Göç Örgütü’nün desteğiyle 2021 yılında faaliyetlerine başladı. Kadınlar, yerel yönetimler arasında Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan merkezden hafta içi her gün 08:00-17:00 saatleri arasında yararlanabiliyor. 15 yaş ve üzeri tüm kadınlara kapılarını açan merkezden hem mülteciler hem de Mersinli vatandaşlar yararlanabiliyor. Merkezde, psikolog, sağlık, etkinlik, toplantı, diyetisyen ve çocuk oyun odası yer alıyor.