Seyhan Belediyesi, Seyhan Kırsal Kalkınma Meclisi’ni kurdu

• 29 Ağustos 2022
Seyhan Belediyesi, Seyhan Kent Konseyi işbirliğiyle Seyhan Kırsal Kalkınma Meclisi’ni kurdu.

Seyhan Belediyesi, Başkan Akif Kemal Akay’ın üretim odaklı yönetim anlayışı ve kırsalı kalkındırma hedefi doğrultusunda Seyhan Kent Konseyi işbirliğiyle Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirerek, Seyhan Kırsal Kalkınma Meclisi’ni kurdu. Kırsal Kalkınma Meclisi, Seyhan kırsalındaki mahalle muhtarlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte yaklaşık 100 kişiden oluşuyor. Başkan Akif Kemal Akay, “Kırsal kalkınmada öncelikle tarımsal üretimin planlanması gerekiyor. Planlama yapılmadığında sıkıntı yaşanıyor. Bu nedenle envanter çalışması yapılmalı ve üretim buna göre planlanmalı,” dedi.