"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Topaloğlu: “Kemer için çalışmaya devam ediyoruz”

  • 29 Ağustos 2022
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

NECATİ TOPALOĞLU: “Sen, Ben Yok, Biz Varız” sloganıyla yola çıktık. Birlikte yönetim anlayışıyla Beldibi’nden Çıralı’ya kadar uzanan bölgemizde her mahalleye eşit hizmet ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Belediyemizin kaynaklarını etkin ve verimli kullanmaya öncelik veriyoruz. Kavgayı değil, hizmet siyasetini benimseyerek Kemer’deki sorunları çözüyoruz. Kapalı pazaryerleri planladık, Kuzdere’de ve Aslanbucak’ta kapalı pazaryerlerini hizmete sunduk. Diğer mahallelerdeki kapalı pazaryerleri için çalışmalarımız devam ediyor, Çamyuva Mahallesi’nde kapalı pazaryeri için temel attık. Yağmur sonrası sel ve taşkın yaşanmaması amacıyla Tekirova ve Çamyuva Mahalleleri’ne kanalet yaptık. Beton fabrikası açtık. İlçemizin yollarını, kaldırımlarını düzenledik, yeşil alanları ve parkları hizmete sunduk. İş insanları Orduvar-Ülker Akman adına yaptığımız anaokulunu açtık. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapımını üstlendiği, işletmesini belediyemize devrettiği Sanat Okulu’nda çocuklar, gençler ve yetişkinler için kurslar (İngilizce, müzik, halk oyunları, meslek edindirme vb.) düzenliyoruz. Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası’nı kurduk, 300 öğrenciyi müzikle buluşturduk. Aslanbucak Mahallesi’ne sosyal tesis kazandırdık. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği vatandaşların her zaman yanında olduk. Göreve geldiğimiz günden bu yana 10.000’e yakın vatandaşı hastanelere ulaştırdık, evde bakım hizmeti sunduk. Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’ndaki işletmemiz Deniz Kafe modern görünümüyle, uygun fiyatlarıyla vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sahili halk plajı olarak vatandaşların hizmetine sunduk.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

NECATİ TOPALOĞLU
: Tasarruf her zaman önceliğimiz oldu. Tasarruf tedbirlerini belediyemizin her biriminde harfiyen uyguladık, uygulamaya da devam edeceğiz. Geçmiş dönemden kalan milyonlarca liralık borcu ödedik, aylarca maaş alamayan personelimiz günü gününe maaş alıyor. Şeffaflık ilkesi doğrultusunda ihaleleri sosyal medya hesaplarımızda canlı yayınlıyoruz.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

NECATİ TOPALOĞLU: Eğitimin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Çocukların ve gençlerin eğitimine katkıda bulunmak için çalışmaya devam ediyoruz. Anaokulundan sekizinci sınıfa kadar 6.500 öğrenciye ücretsiz kırtasiye malzemesi desteği veriyoruz. 1.789 lise öğrencisine ücretsiz servis imkânı sağlıyoruz, 297 öğrenciye üniversiteye hazırlık kursu veriyoruz, Kemer’de ikamet eden 572 üniversite öğrencisine burs sağlıyoruz. İlk 10.000’de beş, ilk 20.000’de 11, ilk 50.000’de de 25 öğrencimiz başarılı oldu. Kemer birincisi iki öğrenci kursumuzdan çıktı. Hedefimiz, eğitimde örnek olmak. Eğitime yönelik projelerimiz akılda kalacaktır. Önümüzdeki dönem huzurevi, olimpik yüzme havuzu ve yeni belediye binası yapacağız.

Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

NECATİ TOPALOĞLU:
Antalya Büyükşehir Belediyesi’yle koordineli çalışıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi, bölgemizde otopark yaptı. Otopark, haftada bir gün kapalı pazaryeri olarak kullanılıyor.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

NECATİ TOPALOĞLU:
Kent konseyimiz yok. Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz, sorunlara birlikte çözüm arıyoruz. Kemer’de turizmi geliştirmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği’yle toplantı yaptık.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

NECATİ TOPALOĞLU:
Hepimiz potansiyel engelli adayıyız. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Kemer’de engelli vatandaşların rahat etmesi için daha güzel ortamlar oluşturmamız gerekiyor. Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelli salıncağını hizmete sunduk, sahilde iniş rampası kurduk. Engelli vatandaşlara evde bakım hizmeti veriyoruz, engelli yatağı, tekerlekli sandalye desteğinde bulunuyoruz. Engelli vatandaşları toplumsal yaşama dahil etmek amacıyla terapi atölyeleri düzenledik. Evde bakım ve sağlık hizmetleri kapsamında ilçemizdeki yaşlılara ve bakıma muhtaç vatandaşlara da destek oluyoruz. Yaşlı vatandaşların evlerine sağlık hizmeti götürüyoruz, evlerini temizliyoruz. Belediyemiz bünyesindeki Sağlık Müdürlüğü ekipleri, yaşlı vatandaşlara kişisel bakım ve sağlık kontrolü hizmeti veriyor. Hastaneye gidiş-geliş için servis hizmetimiz var. Yaşlı vatandaşların her zaman yanındayız.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

NECATİ TOPALOĞLU:
Göreve başladıktan sonra pandemiyle karşı karşıya kaldık. Pandemi döneminde zorlandık, ancak tasarruf tedbirleriyle borçlarımızı ödedik, yatırımlarımızdan vazgeçmedik. Kurumsallaşma sürecini başlattık, ancak biraz zorlanıyoruz.

KEMER BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI
: İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Ruhsat Müdürlüğü, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü.

MİSYON:
Sadece vatandaşların değil, tüm misafirlerimizin de beklentilerine cevap vermek, eğitimi odak noktası olarak belirlemek.

VİZYON: Deneyimli yönetimiyle, hedeflediği projeleri hayata geçiren altyapısıyla Kemer’i hem turizm hem eğitim merkezi yapmak.

STRATEJİK HEDEFLER:
Söz verdiğimiz projeleri hayata geçirmek. Kemer’i her alanda (eğitim, turizm, kültür-sanat, spor, çevre, sosyal hayat) geliştirmek. Kemer için çalışmaya devam etmek.

ÇALIŞAN SAYISI: 830

BÜTÇE:
195.000.000 TL

NECATİ TOPALOĞLU KİMDİR?

Aydın Ortaklar Öğretmen Okulu’nu bitirdi. Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi Ön Lisans Programı’yla mesleki kariyerini geliştirdi. Yaklaşık on yıl ülkenin çeşitli bölgelerinde görev yaptı. Göynük İlköğretim Okulu’nda on sekiz yıl çalıştıktan sonra 2002 yılında emekli oldu. 2004 yerel seçimlerinde Göynük Belediye Başkanı, 2007 yılında Akdeniz Bölgesi’nde “En Başarılı Belde Belediye Başkanı” seçildi. 2014-2019 yılları arasında aktif siyasi yaşamına ara verdi. 2019 yerel seçimlerinde Kemer Belediye Başkanı oldu. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler