"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

BELEDİYELERİMİZ ÇALIŞTIKÇA İKTİDAR PANİKLİYOR

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan başta olmak üzere iktidarın bakanları, sözcüleri sıraya girmiş, sürekli belediyelerimize saldırıyor. Belediyelerimiz kara propagandaları boşa çıkardıkça iktidardaki telaş artıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan başta olmak üzere iktidarın bakanları, sözcüleri sıraya girmiş, sürekli belediyelerimize saldırıyor. Belediyelerimiz kara propagandaları boşa çıkardıkça iktidardaki telaş artıyor.

Yerel seçimleri kaybetmeyi hâlâ içine sindiremeyen iktidar, üç yıldır belediyelerimize iş yaptırmamak için organize saldırılar başlatıyor. İktidar bunun için iki yol kullanıyor: Belediyelerimizin hakkı olan kaynakları kesiyor, yetkilerini ellerinden alıyor. Haksız hukuksuz soruşturmalarla belediye başkanlarımız üzerinde baskı kurmaya çalışıyor.

Belediye başkanlarımız bu saldırılara rağmen şikâyet etmeden çalışıyor ve hizmet üretmeye devam ediyor. Biz de her platformda belediyelerimizin hakkını ve hukukunu savunuyoruz. Ancak iktidar bu sorunlu çabalarından sonuç alamıyor. Vatandaşların belediyelerimize yönelik memnuniyeti her geçen gün artıyor. Amacına ulaşamadığını gören iktidar daha da hırçınlaşıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, hemen her konuşmasında somut altyapısı olmayan siyasi ifadelerle belediyelerimizi hedef alıyor. İktidarın atanmış bakanı, seçilmiş belediye başkanlarımızla rekabet etmeye, onları kötü göstermeye çalışıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, “İstanbul’un emin ellerde olmadığını” söylüyor. Son skandal ortada. KPSS sorularına bile sahip çıkamayanlar emin olmaktan bahsediyor.

İçişleri Bakanlığı’nda kurulan birim aracılığıyla belediyelerimiz takip ediliyor. Müfettişlere talimat verilerek, “Gidin, CHP’li belediyelerde suç bulun, bulamıyorsanız uydurun,” deniliyor. Belediyelerimiz hakkında uydurma soruşturmalar başlatılıyor. Toplum, iktidarın belediyelerimizle uğraştığını görüyor.

Belediyelerimiz bu baskı ortamında iktidarın veremediği hizmetleri vatandaşlara ulaştırıyor. Önümüzdeki süreçte iktidarın hukuksuzluklarının devam edeceğini biliyoruz. Ancak onlara şunu söylüyoruz: Ne yaparsanız yapın, başaramayacaksınız. Belediyelerimizi vatandaşların gözünden ve gönlünden düşüremeyeceksiniz. Belediyelerimiz görev süreleri boyunca kara propagandaları boşa çıkarmaya devam edecek.

***
Cumhuriyet Halk Partisi’nin resmî yayını Belediye Gazetesi, belediyelerimizin hizmetlerini özel dosya konularıyla kamuoyuna duyurmaya devam ediyor. Gazetemizin bu haftaki sayısında yerel demokrasi ele alınıyor. İki sayılık bu dosyada yerel yönetimlerdeki katılımcı demokrasi uygulamalarına ilişkin özel röportajlar, yazılar ve haberler okuyacaksınız. Yürürlükteki yerel yönetim yasaları katılımcı demokrasi alanını daraltsa da, belediyelerimiz imkânlarını zorlayarak bu konuya önem veriyor.

Belediye Gazetesi’nin takipçilerine keyifli okumalar ve iyi haftalar diliyorum.


Önerilen Haberler