“13. PMOGENÇ Yaz Kampı” sona erdi

• 12 Eylül 2022
Hatay Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2021 Hatay ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası işbirliğiyle düzenlenen “13. PMOGENÇ Yaz Kampı” sona erdi.

Peyzaj mimarlığı öğrencileri, kampın son günü düzenlenen kokteylde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a “Yağmur Bahçesi” adlı projelerini tanıttı. İklim krizinin etkilerini en aza indirmeyi hedefleyen projenin EXPO Antakya alanında yapılması planlanıyor. “Varoluş Mozaiği” çevresinde yapılacak bahçe, rengârenk çiçekleri, gözlem ve seyir alanıyla görsel bir şölen sunacak. Bahçeye dikilecek bitki çeşitleri, toprak türü ve diğer teknik konularla ilgili sorular soran Başkan Lütfü Savaş, öğrencilere katılım sertifikalarını verdi.