Adana’da kadına yönelik şiddete karşı eğitimler düzenleniyor

• 12 Eylül 2022
Adana Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesiyle ilgili kurum içi eğitimlerinin ilk etabını tamamladı.

Sabancı Vakfı, UNFPA, Sabancı Üniversitesi, TÜSİAD işbirliğiyle yapılan “Belediyeler İçin Kadına Yönelik Hane İçi Şiddetle İlgili Kurum Politikası Geliştirme ve Uygulama Rehberi Pilot Uygulaması” projesinde pilot belediye seçilen Adana Büyükşehir Belediyesi’nde konuyla ilgili eğitimler tamamlandı. Proje kapsamında hane içi şiddetle mücadele, politika geliştirme ve uygulama sorumluluğu üstlenmesi için “İşyerinde Hane İçi Şiddetle Mücadele Politika Geliştirme Komisyonu” oluşturuldu. Adana Büyükşehir Belediyesi, “Çalışanlara Yönelik Hane İçi Şiddet Politika Rehberi” çalışmalarını tamamladı. Çalışanlarına eşitlik ilkesiyle sağlıklı, güvenli bir ortamda dayanışma kültürüyle destek ve yardım alabilecekleri, şiddetin hiçbir türüne hoşgörü göstermeyen bir işyeri ortamı sağlamayı amaçlayan Adana Büyükşehir Belediyesi, aile içi şiddete maruz kalan çalışanların hukuki, psikolojik ve tıbbi destek almasını sağlayacak.