Antalya Büyükşehir çiftçinin yanında olmaya devam ediyor

• 12 Eylül 2022
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “Manavgat Çardak-Taşağıl Mahalleleri Kapalı Sistem Sulama Tesisi” çiftçinin yüzünü güldürdü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerelden kalkınma hedefi doğrultusunda en önemli yatırımlardan biri olan Manavgat Çardak Taşağıl Sulama Suyu Projesi sayesinde sulu tarımın başladığı kurak topraklar yeşile bürünmeye ve mahsullerini vermeye başladı. Manavgat Taşağıl bölgesinde 40 yıldır yaşanan su sorunu nedeniyle topraklarını ekip, dikemeyen ve göç etmek zorunda kalan Manavgatlı çiftçiler, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği sulama suyu projesiyle rahat bir nefes aldı. Proje kapsamında Köprüçay Irmağı’ndan alınan sulama suyu, 300 metreye terfi edildi, üç kilometre uzaklıktaki depolama alanına taşındı. Depolama alanında biriktirilen sulama suyu, 13 kilometrelik bir hatla çiftçilere ulaştırıldı. Yaklaşık 5.000 dekar kuru tarım arazisi bu sayede suya kavuştu. Bölge halkı seracılık dahil her türlü üretimi yapabilecek. Projeyle ürün ve verim artışı sağlandı.