Başkan Kurt’tan uluslararası temaslar

• 12 Eylül 2022
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kırım Tatar Türk halkının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Cabbarova’yla bir araya geldi.

Kırım Tatar Türk halkının lideri ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Cabbarova ve Bahçesaray’ın eski valisi İlmi Umerov, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti. Başkan Kurt, konuklarıyla sohbet etti. Kırımoğlu, Cabbarova ve Umerov, Kırım Tatarları’na verdiği destek için Başkan Kurt’a teşekkür etti.  Başkan Kurt, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline, savaş sebebiyle Ukrayna’dan Eskişehir’e gelen çocukların barınma ve eğitim sorunlarına değindi.