Gemlik Belediyesi’nden unutulmaz senfoni

• 12 Eylül 2022
Gemlik Belediyesi, denize nazır senfoni düzenledi.

Gemlik Belediyesi 29. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın Zeytin Dalı Meydanı’nda düzenlediği “Zeytin Çiçeğine Ezgiler” konseriyle başladı. Şef Eray İnal’ın yönettiği konserde solistler Burcu Özkan, Gökçe Özler sahne aldı, konser şefliğini Zeynep Soyberk yaptı. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, George Frideric Handel’in sarabande, Antonio Vivaldi’den iki keman ve orkestra için konçerto, Johann Sebastian Bach’tan iki keman konçertosu, Johannes Brahms’dan Macar dansı, Ulvi Caner Erkin’den köçekçe, Eray İnal’dan vals, Jacques Offenbach’dan Can Can ve J. Strauss’dan Tristsch Tratsch Polka eserlerini sundu. Konser bitiminde şef Eray İnal’a çiçek takdim eden Gemlik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Beki orkestrayı tebrik etti.