Kadın emeği sanat eserlerine dönüşüyor

• 12 Eylül 2022
Seyhan Belediyesi, Seyhan Sanat Evi’yle kadın emeğinin sanat eserlerine dönüşmesini sağlıyor.

Seyhan Sanat Evi, Seyhan Belediyesi’nin önemli hizmetlerinden biri oldu. Yeşilyurt Çok Amaçlı Tesis bünyesinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmete giren Seyhan Sanat Evi’nde, vatandaşların meslek edinmesi amacıyla cam füzyon, seramik, porselen, el sanatları, çini, ahşap oymacılığı, ahşap boyama, kâğıt rölyef, alevde cam yapımı gibi kurslar veriliyor. Tatil dönemlerinde çocuklara yönelik atölye çalışmalarının da olduğu Seyhan Sanat Evi, ocak ayından bu yana çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 600 vatandaşın meslek edinmesine katkıda bulundu. Kurslarda kullanılan malzemeleri Seyhan Belediyesi karşılıyor. Kadınların el emeği ürünleri AVM’lerde ve Seyhan Belediyesi’nin kurduğu stantlarda vatandaşlarla buluşuyor.