Karşıyaka Belediyesi’nden kurtuluşun 100’ncü yılında anlamlı etkinlik

• 12 Eylül 2022
Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını etkinliklerle kutladı.

Karşıyaka Belediyesi Orkestra Müdürlüğü tarafından hazırlanan kutlama programı, binlerce Atatürk sevdalısının katıldığı kortejle başladı. Karşıyaka Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlarla Zübeyde Hanım Nikâh Sarayı’ndan başlayan yürüyüşe havadan uçaklar, karadan araçlar, denizden de yelkenler ve kanolar eşlik etti. Kortejin önünde Atatürk’ün ve kurmaylarının arabasını temsilen 1924 model bir Rolls Royce yer aldı. “Karşıyaka’da Zeybek Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında açılan ücretsiz kurstan mezun olanların da katıldığı etkinlikte 2.022 kişilik bir gösteri yapıldı.