Altın Koza Film Festivali 29. kez düzenlendi

• 19 Eylül 2022
Adana Büyükşehir Belediyesi, 12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali düzenledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, törende yaptığı konuşmada Adana Altın Koza Film Festivali’nin bir marka olduğunu söyledi. Festival öncesinde basın toplantısına katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, Festival Yönetim Kurulu üyesi Nebil Özgentürk, Festival Sinema Programları Koordinatörü-sinema eleştirmeni Esin Küçüktepepınar, Festival Yürütme Kurulu üyesi Güven Kıraç, Altın Koza Genel Müdürü-Festival Yürütme Kurulu üyesi Hüseyin Orhan, Festival Yürütme Kurulu üyesi ve Festival Yönetmeni İsmail Timuçin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıda, festival jeneriği ve yarışma filmlerinin fragmanları gösterildi. Başkan Zeydan Karalar, Türkiye’de sinema deyince akla Adana’nın geldiğini belirtti. Yakın dönemde ve geçmişte hayatını kaybeden sinema sanatçıları saygı ve rahmetle anıldı.