Aronya meyvesinin ilk hasadı yapıldı

• 19 Eylül 2022
Büyükçekmece Belediyesi, aronya meyvesinin ilk hasadını Kamiloba Mahallesi’nde yaptı.

Tarım alanında yeniliklere imza atan Büyükçekmece Belediyesi, ilçede yetiştiricilik alanlarının artırılması, aronya meyvesinin pazarlanması, daha fazla sayıda tüketiciye ulaştırılması ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi için çalışmalarına devam ediyor. Büyükçekmece’de aronya meyvesinin hasadının ilk defa yapıldığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Büyükçekmece Belediyesi Tarım İşleri Müdürlüğü, yeniliklere devam ediyor. Tekirdağ, Namık Kemal ve Yeditepe Üniversiteleri’yle yaptığımız çalışmalar mahsullerini vermeye başladı. Aronya bitkisini ve mahsulünü ilk defa bugün topladık. Aronya, İstanbul’da ilk defa dikildi,” dedi.