"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Deveciler: “Burhaniye’yi geleceğe taşıyoruz”

  • 19 Eylül 2022
Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?
ALİ KEMAL DEVECİLER:
İlçemizde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını (sağlık, eğitim, kültür, sosyal yardım vb.) karşılamak amacıyla sosyal belediyeciliğin gerektirdiği birçok projeyi hayata geçirdik. Öncelikle eğitime yatırım yaptık. 200 öğrenci kapasiteli iki kreşi hizmete açtık, her dönem yüzlerce çocuğu geleceğe hazırlamak için çalışmalar yaptık. Burhaniye Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’ni (BURSEM) açtık, her yıl 400 çocuğa, 5. Ve 12. sınıf öğrencilerine sınavlara hazırlık kursları vermeye başladık. Ailelerin sosyo-ekonomik durumuna göre ücretsiz ya da cüzi ücretle verdiğimiz kurslarda başarı oranı %90’a ulaştı. İki yıldır 250 öğrenciye aylık 650 TL eğitim bursu veriyoruz. Ayrıca pandemi döneminde 600 öğrenciye EBA’ya uygun tablet dağıttık.

Evde bakım hizmetleriyle, “Hoş Geldin Bebek” ve “Yalnız Değilsiniz” projeleriyle, ücretsiz cenaze hizmetleriyle vatandaşların hep yanında olduk. Sokak hayvanları için 600 hayvan kapasiteli bakımevi inşa ettik.  Hayvan bakımevinde tam teşekküllü sağlık hizmeti veriyoruz, ikili padoklarda sokak hayvanlarını misafir ediyoruz.

Burhaniye, kültür-sanat alanında ülkede en fazla ses getiren ilçelerden biri. Kitap fuarında edebiyatçıları, akademisyenleri ve siyasetçileri ağırlıyoruz. Geleneksel Ören Turizm Kültür Sanat Festivali’yle ünlü sanatçıları vatandaşlarla buluşturuyoruz. Düzenlediğimiz kış festivalleriyle, sanatsal çalışmalarla ilçemizde sanat adına büyük adımlar atıyoruz.  

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?
ALİ KEMAL DEVECİLER:
Göreve geldiğimizde hedefimiz, daha yaşanabilir bir ilçe yaratmaktı. Bu amaç doğrultusunda azimle ve gayretle çalışmayı sürdürüyoruz. Burhaniye’nin ve vatandaşların her şeyin en iyisine layık olduğunu biliyoruz, ilçemiz için en güzel projelere imza atıyoruz.  

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?
ALİ KEMAL DEVECİLER:
İlçemiz için hizmetlerimiz bitmez. Üç buçuk yılda Burhaniye’yi değiştirdik. Yeni projeleri üzerinde çalışıyoruz, vizyon projeleri hayata geçirmek için elimizi taşın altına koyuyoruz. 15 kilometrelik sahil düzenleme çalışması yaptık. İlçemize 5.000 metrelik bisiklet ve yürüyüş yolu, 120.000 metrekare yeşil alan ve park kazandırdık.

Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?
ALİ KEMAL DEVECİLER:
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’yle sorun yaşamıyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden maddi açıdan talepte bulunmuyoruz. İlçemizin çehresini değiştiren her projeyi öz kaynaklarımızla yaptık. Üstelik, herhangi bir kurumdan tek kuruş kredi almadık.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?
ALİ KEMAL DEVECİLER:
İlçemizdeki sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının önemini görmezden gelmiyoruz.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?
ALİ KEMAL DEVECİLER:
Dezavantajlı grupların toplumda söz sahibi olmasını destekliyor, bu gruplara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kadın Danışma Merkezi kurduk, kadınların yaşadığı sorunlara çözüm buluyoruz. Kadınlara psikolojik ve hukuki destek veriyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?
ALİ KEMAL DEVECİLER:
Ekonomik krizin piyasaya etkisi nedeniyle zorluk yaşıyoruz. İhalelerde verilen teklifler, teklifi veren firmaları ekonomik kriz sebebiyle zarara uğratacağı için maalesef iptal oluyor. Bu nedenle teklif verecek firmalarla sıkıntılar yaşıyoruz. Bu durum, projelerimizi sekteye uğratıyor. Belediyemizin geçmiş dönem borçlarını ödüyoruz, hiç kredi kullanmadan, öz kaynaklarımızla hizmet sunmaya devam ediyoruz.
    
BURHANİYE BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI:
Özel Kalem Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Yapı ve Kontrol Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Kültür İşleri Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü.

MİSYON: Geleceğin laik, demokratik ve çağdaş ilçesini inşa etmek.

VİZYON: Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek.

STRATEJİK HEDEFLER: Kurumsal, kentsel, toplumsal, çevresel ve kırsal gelişim.

ÇALIŞAN SAYISI: 552

BÜTÇE: 220.000.000 TL

ALİ KEMAL DEVECİLER KİMDİR?

Ege Üniversitesi Maliye Bölümü’nü bitirdi. Burhaniye’de serbest muhasebecilik ve mali müşavirlik yaptı. 1989-1994 yılları arasında Burhaniye Belediyesi’nde meclis üyeliği, 1992-1999 yılları arasında CHP İlçe Başkanlığı, 1999-2004 yılları arasında Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 2002-2007 yılları arasında, 22. Dönemde, Balıkesir milletvekilliği yaptı, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda çalıştı. 2014-2018 yılları arasında CHP Genel Sayman Yardımcılığı görevini üstlendi. 2019 yerel seçimlerinde Burhaniye Belediye Başkanı seçildi.


Önerilen Haberler