Karşıyaka Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nü kurdu

• 19 Eylül 2022
Dünyanın yakın gelecekte karşı karşıya kalabileceği gıda krizine ilişkin çeşitli projeleri hayata geçirmek üzere Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu.

Dünyanın yakın gelecekte karşı karşıya kalabileceği gıda krizine ilişkin çeşitli projeleri hayata geçirmek üzere kurulan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, tohum, fide, fidan yetiştirme ve ıslah hizmetleri konusunda gerekli faaliyetlerin yürütülmesi’ni, Karşıyaka Belediyesi’nin sorumluluk alanında yer alan tarım arazilerinin ıslahı ve tarıma uygun hale getirilmesini, Karşıyaka’da yaşayanların adil, güvenilir ve sağlıklı gıdaya erişmesini amaçlıyor. Ayrıca kentle kır arasındaki gıda tedarik zincirini üreticiler ve tüketiciler lehine kısaltmayı hedefliyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, balkon bahçeciliğinin özendirilmesi için de çalışmalar yürütüyor. Karşıyaka Belediyesi öncülüğünde konuyla ilgili bir çalıştay da düzenlendi. Çalıştaydan çıkan sonuçlara göre Karşıyaka için gıda stratejisi oluşturulacak.