KİPTAŞ, Tek Yapı Dönüştürme Projesi’ni başlattı

• 19 Eylül 2022
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, Tek Yapı Dönüştürme Projesi’ni başlattı.

Tek Yapı Dönüştürme Projesi, Kadıköy Kozyatağı’ndaki Özden Apartmanı’nda başladı. Özden Apartmanı’nın temelini oluşturacak harcı döken butona, apartmanın en küçük sakinlerinden dört yaşındaki İdil Öztürk’le İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bastı. Başkan İmamoğlu, kentsel dönüşümün zihniyetini değiştirdiklerini belirtti, KİPTAŞ’ın tarihinde ilk kez tekil bir binanın dönüşümünü gerçekleştirdiğini vurguladı. Başkan Ekrem İmamoğlu, “Aldığımız gerçek veriler üzerinden arkadaşlarıma ilk söylediğim şu: Kardeşim, mahalle aralarına gireceksiniz, güven zemini oluşturacaksınız, yüklenicilerle, müteahhitlerle işbirliği yapıp, kâr amacı gütmeden insanların evlerinin dönüşümüne destek olacaksınız. Rant yaratmadan, rant dağıtmadan bu binaların dönüşümüne imza atmamız şarttır,” dedi.