Lisanslı depoculuk için önemli adım atıldı

• 19 Eylül 2022
Akhisar Belediyesi, lisanslı depoculuk için önemli bir adım attı.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, 6.500 tonluk lisanslı depoculuk için protokol imzaladı. Tesis, Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağında ilk lisanslı deposu olma özelliğini taşıyacak, hijyenik ve iklimlendirilmiş ortama sahip olacak, Akhisar’daki ve çevre bölgelerdeki üreticilerin ürünlerinin sağlıklı koşullarda saklanmasına ve değerinde pazarlanmasına olanak tanıyacak. Lisanslı depoculukta devlet tarafından sağlanan stopaj, kira, analiz ve nakliye desteğiyle birçok giderden muaf tutulan çiftçiler, ürünlerini satarak hasat döneminden daha fazla kâr elde etme imkânı bulacak.