Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden çiftçi desteği

• 19 Eylül 2022
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi’yle Karma Yem Projesi kapsamında süt yemi desteğini sürdürüyor.

2015 yılından bu yana uygulanan, hayvancıların yem üretmesini teşvik eden Baklagil Yem Bitkileri Ekiliş Alanlarının Genişletilmesi Projesi kapsamında macar fiği ve yem bezelyesi tohumu dağıtılacak. Bu yıl projenin kapsamını genişlettiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Projeyle, geride kalan yedi yılda 2.988 yetiştiriciye toplam 289.863 kilogram yem bitkisi tohumu dağıttık. Bu yıl projenin kapsamını genişleterek, Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği ve 10 ilçede faaliyet gösteren Süt Üreticileri Birliği’yle protokol imzaladık, bu birliklere üye olan hayvan yetiştiricilerine teşvik amaçlı yem bitkisi tohumu dağıtımını planladık. Projemizin üreticilere hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.