"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gemi: “Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet üretiyoruz”

  • 20 Eylül 2022
Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

HÜSEYİN GEMİ: Vaatlerimiz arasında kreş, “Halk Süt”, eğitime ve öğrenciye destek, güneş enerjisi santrali, üstyapı çalışması, çocuk oyun parkları, sera, atış poligonu, yurt, taş ocağı, kapalı pazaryeri, nikâh salonu, gübre desteği yer alıyordu. Güneş enerjisi santrali, “Halk Süt”, gübre desteği, üstyapı çalışmaları, çocuk oyun parkları, sera, yurt ve taş ocağı vaatlerimizi yerine getirdik. Kapalı pazaryeri ve kreş için ihale süreci tamamlandı, projeleri en kısa sürede hayata geçireceğiz.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

HÜSEYİN GEMİ:
Hedeflerimizde ve planlarımızda değişikliğe gitmedik. Planlarımız doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

HÜSEYİN GEMİ: Nikâh salonu, atış poligonu, Yatağan Çakı Bıçak Sanayi Sitesi, tır ve kamyonet parkı, aşevi gibi projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu görev döneminde hatırlanmasını istediğimiz projelerimiz arasında güneş enerjisi santrali ve “Halk Süt” yer alıyor. Güneş enerjisi santrali sayesinde belediyemizin bütçesine katkıda bulunuyoruz. “Süt Her Çocuğun Hakkıdır” sloganıyla “Halk Süt” projesi kapsamında çocukların süt ihtiyacını karşıladık.

Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

HÜSEYİN GEMİ:
İlçemizin üstyapı sorununu Denizli Büyükşehir Belediyesi’yle ortak çalışmalar neticesinde çözdük. Denizli Büyükşehir Belediyesi farklı partiden olduğu için yatırımlarımızın karşılığını almakta zorlanıyoruz. Ama kendi imkânlarımızla olumsuzlukları aşarak, projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

HÜSEYİN GEMİ:
Kızılhisar Yerel Eylem Grubu Derneği’yle birlikte üretimde ve pazarlamada verimliliği artırmak, yeni gelir kaynakları oluşturmak, ilçemizde sosyal yaşamı canlandırmak ve adından daha fazla söz ettiren bir ilçe olmak hedefiyle işbirliği yapıyoruz. Kent konseyi için çalışmalarımızı tamamladık, ama konseyimiz kurulamadı.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

HÜSEYİN GEMİ:
Dezavantajlı gruplar için sanata yönelik projeleri hayata geçirdik. Dezavantajlı grupların sanatla sosyalleşmesini, kendilerini ifade edebilmesini sağlamak amacıyla gitar, saz ve tiyatro kursuları düzenledik.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

HÜSEYİN GEMİ:
Bürokratik zorluklar yaşıyoruz. İktidar partisinden olmadığımız için projelerimize ve yatırımlarımıza destek bulamıyoruz. Yeni dönemde iktidar partisi olacağımıza, bu zorlukları ortadan kaldıracağımıza dair inancımız tamdır.

SERİNHİSAR BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI
: Zabıta Amirliği, Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Özel Kalem.

MİSYON: Şeffaf, hesap veren, katılımcılığı ve vatandaş memnuniyetini esas alan, çalışanını koruyan, güler yüzlü ve çözüm odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde hizmet sunmak.

VİZYON: Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet üreten, paylaşan, adından daha fazla söz ettiren bir ilçe olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Vatandaşları, meslek kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarını, muhtarları karar alma sürecine dahil etmek. Katılımcılığa önem veren bir anlayışla, ortak akılla kararlar almak.

ÇALIŞAN SAYISI:
100

BÜTÇE: 
22.900.000 TL

HÜSEYİN GEMİ KİMDİR?

Anadolu Üniversitesi’ni bitirdi. 1984 yılından 2004 yılına kadar Serinhisar’da mali müşavirlik yaptı. Siyasete ilgisi gençlik yıllarında başladı. 1995-2003 yılları arasında CHP İlçe Başkanı olarak görev yaptı. 2004, 2009 ve 2019 yerel seçimlerinde Serinhisar Belediye Başkanı seçildi. Evli ve üç çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler