Alzheimer Konukevi ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor

• 26 Eylül 2022
Tepebaşı Belediyesi Alzheimer Konukevi, Alzheimer hastalığıyla mücadele eden vatandaşları ve ailelerini yalnız bırakmıyor.

Tepebaşı Belediyesi Alzheimer Konukevi ve Alzheimer Derneği, Yaşam Köyü’ndeki yedi ayrı binada toplam 140 hasta kapasitesiyle hizmet sunuyor. Nöroloji doktoru merkeze başvuran hastaların kabulünü onaylıyor, hastaların tedavi programı belirleniyor, sağlık durumları yakından takip ediliyor. Hasta bakım personeli, merkezde yatılı kalan hastaların her gün düzenli öz bakım ihtiyaçlarını karşılıyor. Uzman psikolog ve hasta bakım elemanları, hastaları zihinsel ve bedensel açıdan güçlendirecek etkinlikler yaptırıyor. Başkan Ahmet Ataç, “Merkezimizden bugüne kadar 264 Alzheimer hastası yararlandı. Böyle bir merkezimiz olduğu için gururluyuz,” dedi.