“Biraz Gerçek Biraz Düş” fotoğraf severlerle buluştu

• 26 Eylül 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde “Biraz Gerçek Biraz Düş” Mikro Fotoğraf Üzerine Çizimler Sergisi açıldı.

Patoloji uzmanı Dr. Latife Doğanay Çağlayan’ın “Biraz Gerçek Biraz Düş” Mikro Fotoğraf Üzerine Çizimler Sergisi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde açıldı. Serginin açılışına Latife Doğanay Çağlayan’ın eşi, 21. Dönem İzmir milletvekili ve eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan, İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ, sanatçı Altuğ Dilmaç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç ve İzmirli sanatseverler katıldı. Sergi, 30 Eylül’e kadar açık olacak. Sergide, Çağlayan’ın insan vücudundan alınan, çeşitli işlemlerden geçirilip, boyalarla renklendirildikten sonra mikroskopta incelenen hücre kümeleriyle “başka bir yerde, başka bir şeymiş” gibi düşleyerek çektiği ve üzerine küçük çizimler yaptığı mikro fotoğraflar yer alıyor.