“Boynu Bükük Öldüler” oyunu seyirciyle buluştu

• 26 Eylül 2022
Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Yılmaz Güney’in “Boynu Bükük Öldüler” romanından tiyatroya uyarladığı oyunu sahneledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Yılmaz Güney’in 1965 yılında Nevşehir cezaevinde kaleme aldığı “Boynu Bükük Öldüler” adlı oyununu Ayşe Emel Mesci yönetmenliğinde sahneledi. Çukurova’daki ağalık düzenini eleştiren iki perdelik oyunun prömiyerine ilgi yoğun oldu. Oyunun dekor tasarımını Selim Cinisli, kostüm tasarımını Funda Çebi ve ışık tasarımını Yakup Çartık yaptı. İki ay süren prova aşamalarından sonra sahnelenen oyunun usta yönetmeni Ayşe Emel Mesci, “Adana gibi sanatla yoğrulmuş bir kentte ve Yılmaz Güney’in kentinde bu oyunu hazırlayarak, Yılmaz Güney’e 40 yıl önce verdiğim sözü tutmaktan dolayı çok mutluyum,” dedi.