"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bulut: “Ekoturizm alanında ilçemizi tanıtmayı hedefliyoruz”

  • 26 Eylül 2022
Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

TURHAN BULUT: Hayata geçirdiğimiz projelerimiz:
•    Konukevi
•    Aşçılar Köprüsü
•    Yol çalışmaları
•    Kültür ve taziye evi
•    Kapalı halı saha ve sosyal tesis
•    Fitness salonı
•    Mustafa Kemal Atatürk Parkı, Vatan Parkı, Zafer ve Spor Parkı

Yeni dönem için söz verdiğimiz projeler:
•    Doğalgaz
•    Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü
•    Mengen Belediyesi yeni hizmet binası
•    Kreş
•    Güngörmüşler Konağı Huzurlu Yaşam Evi
•    Kültür ve taziye evleri
•    Kültür merkezi ve yüzme havuzu
•    Çiftlik Projesi
•    Atatürk Caddesi Yenileme ve Meydan Düzenleme Projesi
•    Park Mengen Projesi
•    İzzet Baysal Rekreasyon Alanı
•    Katı atık depolama tesisi
•    Yol çalışmaları
•    Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali
•    E-belediye


186.000 metrekarelik yol çalışması yaptık. 252 konutluk üçüncü etap TOKİ projesinin inşaat kısmı tamamlandı, çevre düzenlemesine geçildi. Doğalgaz için AKSA Enerji ve BOTAŞ’la görüşmeler yaptık, çalışmalarımız devam ediyor. 2018 yılında temelini attığımız Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü Projesi kapsamında İzzet Baysal Vakfı ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’yle protokol imzaladık, projede sona yaklaştık. Belediyemizin yeni hizmet binası için “Mengen Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Meydan Düzenlemesi” projelerinin hazırlanmasına ilişkin 2021 yılında Bolu Belediyesi’yle protokol yaptık. Vatandaşların belediye hizmetlerinden daha etkin, kolay ve hızlı yararlanması için yeni nesil e-belediyecilik hizmetlerini hayata geçirdik. Cumhuriyetin 97. yılında, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla hemşerimiz Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Semih Özcan’ın adını verdiğimiz parkı açtık. Belediyemizin fitness salonunun kapasitesini iki katına çıkardık.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

TURHAN BULUT:
Belediyemizin stratejik hedeflerinde ve planlarında herhangi bir değişiklik yapmadık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

TURHAN BULUT
: Hedeflerimiz arasında ilçemizin doğalgaza kavuşması, Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü’nün faaliyete geçmesi, belediyemizin yeni hizmet binasının yapılması, kreş, yaşlı vatandaşlar için Güngörmüşler Konağı Huzurlu Yaşam Evi, kültür merkezi, taziye evleri, yüzme havuzu, Çiftlik Projesi, Atatürk Caddesi Yenileme ve Meydan Düzenleme Projesi, Park Mengen Projesi, İzzet Baysal Rekreasyon Alanı, katı atık depolama tesisi, yol çalışmalarının tamamlanması, Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali’nin en iyi şekilde yapılması yer alıyor. Her projemizin hatırlanmasını isteriz.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

TURHAN BULUT:
2021 yılında Bolu Belediyesi’yle “Mengen Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Meydan Düzenlemesi” projelerinin hazırlanmasına ilişkin protokol yaptık. Protokol kapsamında belediyemizin yapacağı yeni hizmet binasının mimari, statik ve elektrik projesiyle diğer projeleri Bolu Belediyesi üstlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bir minibüs, bir çöp toplama aracı belediyemize gönderildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bir adet toplu taşıma aracını sembolik satış tutarı üzerinden belediyemize kazandırdı.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

TURHAN BULUT:
1981 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 100. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında başlatılan, bugüne kadar gelen ve ilçemizde her yıl gerçekleştirilen Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali’ni sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle düzenliyoruz. Sivil toplum kuruluşları ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen etkinliklere katkıda bulunuyoruz.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

TURHAN BULUT:
Dezavantajlı gruplar için etkinlikler düzenliyoruz. Çocukların yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Çocukların gelişimine katkıda bulunmak, taleplerini dinlemek ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla çocuk konseyleri kurduk, başkanlarını seçtik. Çocukların talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Yaz tatilinde spor okulu açıyoruz, çocuklara farklı branşlarda kurslar veriyoruz. Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için ilçemizi düzenliyoruz. Engelli vatandaşlara yönelik müzikli ve yemekli etkinlikler düzenliyoruz.
Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?
TURHAN BULUT: Muhalefet belediyesi olduğumuz için taleplerimiz engelleniyor, kısıtlanıyor. Süreklilik arz eden teftiş ve incelemelere maruz kalıyoruz. Şeffaf, dürüst, tarafsız yönetim anlayışımızla hizmetlerimize devam ediyoruz.

MENGEN BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI:
Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali İşler Müdürlüğü, Zabıta Komiserliği, Fen İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Amirliği, Veterinerlik.

MİSYON: Özellikle ekoturizm alanında ilçemizi tanıtmak.

VİZYON: Mutfağı ve aşçılarıyla ünlü Mengen’i gastronomi ilçesi yapmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Yeni dönem için verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek.

ÇALIŞAN SAYISI: 61

BÜTÇE: 8.812.648 TL

TURHAN BULUT KİMDİR?


Gazi Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. Üniversite öğrenciliği sırasında bir grup Mengenli arkadaşıyla Mengen Demokratik Kültür Derneği’ni kurdu, derneğin yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Turizm sektörünün önde gelen bir kuruluşunun Ankara temsilciliğinde koordinatör olarak iş hayatına başladı. Mengen Kalkınma Vakfı Başkanlığı, Mengen Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği, Beşler Mahallesi Dayanışma Derneği’yle Mengen Engelli ve Yaşlılar Derneği üyeliği görevlerinde bulundu. 2009 yerel seçimlerinde Ankara İl Genel Meclisi üyesi oldu. CHP Grup Başkanvekilliği’nin yanı sıra Turizm Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Engellilere Hizmet Komisyonu üyeliklerinde bulundu. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Mengen Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler