Burdur Belediyesi’ne anlamlı ödül

• 26 Eylül 2022
Burdur Belediyesi’nin “Gümüş (Ali Bey) Değirmeni Restorasyon ve Yeniden İşlevlendirme Projesi”, Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliği’nin 21.’sini düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın sonuçları belli oldu. Yarışmaya bu yıl 34 üye belediye toplam 67 projeyle katıldı. Ödülle ilgili açıklama yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Burdur’un türkülere konu olan değirmenlerinden Gümüş (Ali Bey) Değirmeni, restorasyon ve yeniden İşlevlendirme projesi kapsamında ödüle layık görülmüş. Restorasyonu yapmak bize kısmet oldu. Mesirelik alandaki çalışmalarımız devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.