"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI ORDU’DA TOPLANIYOR

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

11 büyükşehir belediye başkanımız, belediyelerimiz arasındaki işbirliği imkânlarını geliştirmek, ortak sorunların çözümü için görüş alışverişinde bulunmak amacıyla düzenli aralıklarla bir araya geliyor. Yerel seçimlerden bu yana 11 büyükşehir belediye başkanımızın ayrı ayrı ev sahipliğinde toplantılar yapıldı.

11 büyükşehir belediye başkanımız, belediyelerimiz arasındaki işbirliği imkânlarını geliştirmek, ortak sorunların çözümü için görüş alışverişinde bulunmak amacıyla düzenli aralıklarla bir araya geliyor. Yerel seçimlerden bu yana 11 büyükşehir belediye başkanımızın ayrı ayrı ev sahipliğinde toplantılar yapıldı. Bu kez, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak benim ev sahipliğimde, 30 Eylül, 1-2 Ekim tarihleri arasında Ordu’da toplanacağız. Programımız kapsamında hem Ordulu hemşerilerimizle bir araya geleceğiz hem de büyükşehir belediye başkanlarımızla gündemdeki konuları değerlendirme fırsatı bulacağız.


Toplumsal Destek Yükseliyor


Son yerel seçimlerde, ülkemizin yakın siyasi tarihine damga vuran büyük bir başarı elde ettik. Mevcut büyükşehir belediyelerimizin yanı sıra Ankara, İstanbul, Adana, Antalya ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri’ni de halkımızın desteğiyle kazandık. Bu seçimlerde aynı zamanda siyasi iktidarın sandıkla gidebileceğini tüm dünyaya ispat ettik. Büyükşehirlerin yanında çok sayıda il, ilçe ve belde belediyesini de kazanarak halkımıza daha güzel bir geleceğin mümkün olabileceğini gösterdik. Belediyelerimiz 3.5 yılda verdikleri hizmetlerle vatandaşların güvenini boşa çıkarmadı. Belediyelerimizin ortaya koyduğu hizmetlere paralel olarak belediye başkanlarımıza yönelik toplumsal destek de artmaya devam ediyor.


İktidar, Belediyelerimizin Hizmetlerini Engellemek İstiyor


Ancak siyasi iktidar, belediyelerimizi vatandaşların gözünden düşürmek ve itibarsızlaştırmak için belediyelerimizin hizmetlerini engellemek istiyor. İktidar, bu amaca ulaşmak için her türlü hukuksuz yola başvuruyor. Belediyelerimizin yetkileri ve gelirleri ellerinden alınıyor, haksız ve hukuksuz soruşturmalarla belediye başkanlarımız üzerinde baskı kuruluyor. Belediyelerimiz, bu zor koşullara rağmen vatandaşlara hizmet sunmaya çalışıyor, siyasi iktidarın engelleme çabalarıyla da mücadele etmek zorunda kalıyor.


Hem Baskıları Aşıyor Hem Hizmet Üretiyoruz


Düzenli olarak yaptığımız toplantılarda, belediyelerimizin başarılı hizmetlerini artırmanın ve iktidarın siyasi baskılarını aşmanın yollarını arıyoruz. 11 büyükşehir belediye başkanımızla hafta sonu gerçekleştireceğimiz toplantıların ana çerçevesini de bu konular oluşturacak. Ayrıca yine ekim ayı içinde tüm belediye başkanlarımızın katılımıyla kapsamlı bir çalıştay düzenlemeyi planlıyoruz. En son Van’da düzenlediğimiz çalıştayda, Vanlı vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşmıştık ve çok verimli bir toplantı süreci geçirmiştik. Önümüzdeki çalıştayı da yine belediyemizin bulunmadığı bir ilimizde gerçekleştirmek için hazırlıklarımız devam ediyor.


Önerilen Haberler