Erken Çocukluk Gelişim Projesi: Yenişehir Modeli çalışmaları devam ediyor

• 26 Eylül 2022
Mersin Yenişehir Belediyesi, üç yıl önce Türkiye’de bir ilke imza atarak hayata geçirdiği Erken Çocukluk Gelişimi Projesi: Yenişehir Modeli kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin Yenişehir Belediyesi, Başkan Abdullah Özyiğit’in göreve başlamasıyla birlikte hayata geçirdiği Erken Çocukluk Eğitimi Projesi: Yenişehir Modeli’yle binlerce çocuğun ve ailenin hayatına dokundu. Marmara Üniversitesi bünyesinde çalışmalar yürüten Marmara Aile Becerileri Eğitim Programı’nda (MABEP) görevli uzman akademisyenlerle birlikte çalışan Mersin Yenişehir Belediyesi hem çocuklardaki gelişimsel problemleri erken dönemde tespit ediyor hem de çocukların gelişimine destek oluyor. Proje, “Aile ve Evlilik Hayatı Eğitimi”, “0-3 Yaş MABEP Aile Eğitimi”, “0-3 Yaş Bebek Kütüphanesi”, “0-6 Yaş Gelişim Değerlendirme”, “0-6 Yaş Özel Eğitim”, “3-6 Yaş Beceri Temelli Eğitim Merkezi” ve “6-8 Yaş Atölye Temelli Eğitim” modülünden oluşuyor. Proje, UNICEF’in de dikkatini çekti. CHP tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılda Eğitim Hakkı Çalıştayı’na video konferansla katılan Prof. Dr. Selçuk Şirin de projenin örnek bir proje olduğunu belirtti.