"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

İbaş: “Hedeflerimize ulaşmak için çalışıyoruz”

  • 26 Eylül 2022
Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

CELAL ALPER İBAŞ:
Avanos’un ihtiyaçlarını bilerek göreve geldim. Bu ihtiyaçlara yönelik vaatlerde bulundum. Birçok projeyi hayata geçirdik. Bu projeler arasında evde kişisel bakım hizmetleri, e-belediyecilik, otopark düzenlemesi, kent parkları, spor kulübü desteği, amfi tiyatro, ihtiyaç sahibi çocuklara süt, besin ve kırtasiye desteği, okullarda çevre düzenlemesi, tadilat işleri, taksi duraklarının yenilenmesi, muhtarlık hizmetleri binasının tahsisi, ibadethanelerde temizlik hizmeti yer alıyor. Avanos Belediyesi Sanat Akademisi’ni kurduk. Sanat Akademisi bünyesinde özel gereksinimli çocuklar başta olmak üzere çocuklara ve yetişkinlere yönelik ücretsiz kurslar (bağlama, piyano, gitar, fotoğrafçılık ve seramik) açtık. Vaatlerimiz arasında olmamasına rağmen belediye sosyal tesisini faaliyete geçirdik. Güneş enerjisi santralini tamamladık. İlçemizde sanayi bölgesi oluşturmayı planlıyoruz. Bu doğrultuda somut adımlar attık.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

CELAL ALPER İBAŞ:
Daha önce belediyemize ait olan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen 23 adet eski Avanos evlerini tekrar alıp, turizme kazandırmayı hedefliyorduk. İlçemizde yaşayan vatandaşların ve ilçemize gelen misafirlerin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla tarihî taş köprünün restorasyonu önceliklerimiz arasındaydı. İlçemizin bir kültür merkezine ihtiyacı var. Her üç proje de hâlâ gündemimizde. Ancak bürokratik süreçler ve maddi zorluklar nedeniyle önceliklerimizi değiştirmek zorunda kaldık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

CELAL ALPER İBAŞ:
Hayata geçirdiğimiz projelerin devamlılığını sağlamak istiyoruz. Maddi sıkıntılar ya da bürokratik engeller nedeniyle beklettiğimiz projeleri tamamlamayı hedefliyoruz. Tüm projelerimizin hatırlanmasını isteriz.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

CELAL ALPER İBAŞ:
Nevşehir Belediyesi’yle iletişimimiz yok. Bu nedenle işbirliği ve ortak proje söz konusu olmuyor. Bu durumun en temel sebebi, farklı partilerden olmamız.  

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

CELAL ALPER İBAŞ:
Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının taleplerini değerlendirip, onlara destek oluyoruz. Kamu yararına yönelik çalışmalarda sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket ediyoruz. Kent konseyimiz var.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

CELAL ALPER İBAŞ:
İlçemizde yaşayan dezavantajlı gruplar için kısıtlı maddi imkânlarımızla birçok projeyi hayata geçirdik. 0-10 yaş arasında çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere üç litre taze süt desteği verdik. 65 yaş üzeri, dezavantajlı veya bakım ihtiyacı olan vatandaşlar ücretsiz tıraş hizmeti sunduk. Yine 65 yaş üzeri ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara talepleri doğrultusunda bir öğün yemek desteği sağlıyoruz. Özel gereksinimli çocukların sosyalleşmesini sağlamak için Sanat Akademisi bünyesinde açtığımız kurslarda onlara öncelik tanıyoruz. Her koşulda vatandaşların yanında olmaya çalışıyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


CELAL ALPER İBAŞ
: Maddi sıkıntılar nedeniyle projelerimizi ertelemek zorunda kalabiliyoruz. Ekonomik krizin etkisiyle bütçemizi tutturamıyoruz. Hibeli projelerimiz hâlâ bakanlık onayı bekliyor. Genel bütçeden aldığımız paylarda sürekli kesinti yapılıyor. Bürokratik engeller işlemlerin süresini uzatıyor. Merkezî yönetimin bizi görmezden gelmesi hem motivasyonumuzu olumsuz etkiliyor hem de kamuoyu nezdinde siyasi açıdan bizi zayıflatıyor.


AVANOS BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü.

MİSYON: Hedeflerimize ulaşmak için geliştirdiğimiz teknolojik altyapı ve insan kaynaklarıyla çalışmalarımıza yön vermeye devam etmek.

VİZYON:
Avanos’un tarihî ve kültürel dokusunu korumak. Kentsel ihtiyaçları karşılamak. Hemşeri bilincini güçlendirmek. Kaliteli hizmetler üretmek. Avanos’u geliştirmek. Markalaşmış bir belediyecilik anlayışı oluşturmak.

STRATEJİK HEDEFLER:
Avanos’un turizm potansiyelini korumak ve geliştirmek. İlçemizde yaşayanların ve ilçemize ziyarete gelenlerin ihtiyaçlarını, beklentilerini karşılamak. Örnek bir belediye olmak. Kaynakları etkin ve verimli kullanmak. İnsanlar ve tüm canlılar için yaşanabilir, sürdürülebilir, kaliteli projeler üretmek. Avanos’un doğal, tarihî ve kültürel özelliklerini ön plana çıkarmak. Hizmetleri iyileştirmek ve çeşitlendirmek.

ÇALIŞAN SAYISI:
212

BÜTÇE: 44.015.400 TL

CELAL ALPER İBAŞ KİMDİR?

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. 2006 yılında mali müşavir oldu. 2008-2013 yılları arasında Nevşehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda yöneticilik yaptı. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Avanos Spor üyesidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler