Menteşe Belediyesi’ne anlamlı ödel

• 26 Eylül 2022
Menteşe Belediyesi, Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda “Jüri Özel Ödülü” kazandı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl 13.’sü düzenlenen, 45 üye belediyenin 143 projeyle başvurduğu Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda “Kurumsal Karbon Ayak İzi Azaltım Projesi” ile Menteşe Belediyesi Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Menteşe Belediyesi tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından %100 hibe desteğiyle uygulanan proje kapsamında belediye binalarının karbon salımını azaltmak amacıyla binalarda yalıtım ve bakım yapılmıştı, personele eğitimler verilmişti. Başkan Bahattin Gümüş, “Çevreye duyarlı, doğaya saygılı ve nefes alınabilen bir Menteşe için çalışıyoruz. Karbon ayak izi oranını düşürmek için projemizi hayata geçirdik. Projemiz, Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda ‘Jüri Özel Ödülü’ kazandı,” dedi.