Pembe Misafirler belgeseline bir ödül daha

• 26 Eylül 2022
Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan “Pembe Misafirler” belgeseli Uluslararası 4. İzmir Artemis Film Festivali’nde ödüle layık görüldü.

İzmir Kuş Cenneti’ndeki flamingoları, onların yaşamını, bölgenin flamingolara sunduğu imkânları ve Gediz Deltası’nın büyüleyici doğal güzelliğini anlatan “Pembe Misafirler” belgesel filmi, Anadolu Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği tarafından düzenlenen Uluslararası 4. İzmir Artemis Film Festivali’nde jüri kararıyla “Artemis Özel Ödülü En İyi Belgesel Film” ödülünü almaya hak kazandı. Şu âna kadar katıldığı festivallerde büyük beğeni toplayan belgesel filmin Berlin’den ve Amsterdam’dan ödülle dönmesi bekleniyor. Ödül töreninde konuşan Başkan Utku Gümrükçü, “Çiğli’yi ulusal ve uluslararası mecrada tanınır kılmak istiyoruz. Sineması olmayan bir ilçe olarak belgeselimizin ulusal ve uluslararası festivallerde ödüller alması sanatsal üretim açısından çok kıymetli,” dedi.