Balçova Belediyesi’nden 30 Ağustos kutlaması

• 5 Eylül 2022
Balçova Belediyesi ve Ege Folklor Eğitim Merkezi (EFEM) işbirliğiyle Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin gala gecesi düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl kutlamalarıyla Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin gala gecesi birleşince Balçova’da muhteşem bir coşku yaşandı. Binlerce kişi korteje katıldı, yabancı konukların gösterileri izleyenleri büyüledi. Katılımcı ülke ekiplerine çiçek ve plaket sunduktan sonra teşekkür konuşması yapan Başkan Fatma Çalkaya “Balçova, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılına yakışır bir kutlama yaptı. Bu coşkuyu birlikte yaşadığımız için onurluyum, gururluyum. Bu vesileyle konuğumuz olan dost ve kardeş ülkeleri de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtta barış, cihanda barış ilkesiyle ağırlamaktan mutlu olduk,” dedi.