Büyük Zafer’in 100’ncü yılı unutulmadı

• 5 Eylül 2022
Odunpazarı Belediyesi, büyük zaferin 100. yılını Çankaya Mahallesi’nde yaptığı 100. Yıl Odunpazarı Belediyesi-Rotary 30 Ağustos Zafer Parkı’yla taçlandırdı.

Odunpazarı Belediyesi, Rotary işbirliğiyle Çankaya Mahallesi’ne 100. Yıl Odunpazarı Belediyesi-Rotary 30 Ağustos Zafer Parkı yaptı. Park, İznik Sokak’taki 17.500 metrekarelik alanda yapıldı. Oturma alanları, seyir terasları, yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanlarının yer aldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı temalı parkta heykeltıraş Serdar Tekebaşoğlu tarafından yapılan Atatürk heykeli ve peyzaj düzenlemesiyle oluşturulan Türkiye haritası bulunuyor. Başkan Kazım Kurt, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışanlarıyla yaptığımız bu parkı Zafer Bayramı anısına vatandaşlara armağan ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti zor şartlarda kuruldu, her türlü zorluğa rağmen sonsuza kadar yaşayacaktır. 30 Ağustos Zafer Bayramı Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini nasıl şekillendirdiyse, bu parkın da ikinci yüzyılın cumhuriyetini şekillendirmesini istiyoruz,” dedi.