CHP’Lİ BELEDİYELER ÖĞRENCİLERİN YANINDA

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

Yaz tatili sona eriyor, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı 12 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Okul hazırlıklarına devam eden öğrenciler ve veliler, geçen yıla göre iki-üç kat artan eğitim ve kırtasiye giderleriyle mücadele etmeye çalışıyor. Dar gelirli aileler, çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta zorlanıyor. Maddi durumu yeterli olmayan birçok aile de çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını kısmak zorunda kalıyor. Siyasi iktidar, bu ağır soruna karşı hiçbir önlem almıyor, çözüm üretemiyor.

“Kara Kış” zor geçecek

Siyasi iktidarın yanlış politikalarının neden olduğu ekonomik buhranın olumsuz etkileri her geçen gün artıyor. Son olarak doğalgaza ve elektriğe yapılan fahiş zamlarla vatandaşlar mağdur edildi. Bu zamların yükünü özellikle kış aylarında daha fazla hissedeceğiz. Bugüne kadar hiçbir öngörüsü tutmayan iktidar temsilcileri pembe bir tablo çizmeye devam etse de, kış aylarında bizi ekonomik açıdan zor günler bekliyor.
Okul masrafları katbekat arttı

Bu zor süreçlerden birini öğrencilerin eğitim masraflarıyla ilgili yaşıyoruz. Okul kıyafetlerinden kırtasiye giderlerine, yurt ücretlerinden servis masraflarına kadar her alanda fiyat artışıyla karşı karşıyayız. Belediyelerimiz, geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında öğrencilere destek oldu. Sadece eğitim/kırtasiye malzemesi desteği kapsamında yaklaşık 700.000 öğrenciye toplamda 280 milyon TL’lik destek verildi. Siyasi iktidarın sorunlarla baş başa bıraktığı öğrencilere bir nebze de olsa rahat nefes aldırmak için belediyelerimiz imkânlarını zorladı.

Belediyelerimize “eğitim” çağrısında bulunduk

Siyasi iktidar bu yıl da öğrencilerin mağduriyetini gidermek için tedbir almadı. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla tüm belediyelerimize bir yazı gönderdik. Belediyelerimizden kendi bölgelerindeki ihtiyaç sahibi aileleri tespit etmesini, bu ailelerin okul çağındaki çocuklarının eğitim ve kırtasiye malzemesi masrafına imkânlar ölçüsünde destek olmasını istedik. İhtiyaç sahibi ailelere her alanda destek olmaya çalışan belediyelerimiz, 12 Eylül’de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamaya gücü yetmeyen ailelerin yanında olacak.
Hizmetlerin önünü kesemeyecekler

CHP’li belediyeler, baskılara ve engellemelere rağmen, siyasi iktidarın mağdur ettiği vatandaşların yanında durmaya, iktidarın açıklarını kapatmaya devam ediyor. Bu durumdan rahatsız olan siyasi iktidar, belediyelerimizi engellemek için her yolu deniyor. İktidarın siyasi hırsları vatandaşlara verilen hizmetlerin önünü kesmeye kadar gidiyor. Ülkeyi yönetemeyenler, belediyelerimizin iyi yönetilmesinden rahatsız oluyor. Bu duruma vatandaşlar da şahit oluyor. Ancak onlar ne yaparsa yapsın, başaramayacaklar ve hizmet odaklı siyasetin önünü kesemeyecekler.