Çiftçi Merkezi’nden alternatif ürünlere ev sahipliği

• 5 Eylül 2022
Aydın Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Merkezi, alternatif ürünlere ev sahipliği yapıyor.

Aydın çiftçisinin alternatif ürünler üretmesi ve daha fazla kazanması için Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar yürütülüyor. Aydın iklimine uygunluğu test edilen ve Aydın Çiftçi Merkezi’nde dikilen aromatik bitkilerden yüksek verim elde edildi. İstekli çiftçilere bu bitkilerle ilgili eğitimler de veriliyor. Başkan Özlem Çerçioğlu, çiftçilere destek vermek ve çiftçilerin daha fazla kazanmasını sağlamak için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Konuyla ilgili bilgi veren Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ziraat mühendislerinden Özgür Tarakçılar, “Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın verimli topraklarını en iyi şekilde değerlendirmek için projeler üretmeye devam ediyor. Bu bağlamda sürekli üretilen ürünlerin aksine, bahçecilik kültürünü geliştirmeye, bu kültürün sürdürülebilir bir ekonomiyle büyütülmesini desteklemeye çalışıyoruz,” dedi.