Çiğli Belediyesi’nden beşinci “Su Çalıştayı” toplantısına ev sahipliği

• 5 Eylül 2022
Çiğli Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve KEÇİ Kültür, Ekoloji, Çevre ve İletişim Derneği’nin iş birliğinde düzenlenen “Su Çalıştayı” toplantılarının beşincisine ev sahipliği yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve KEÇİ Kültür, Ekoloji, Çevre ve İletişim Derneği, doğal su alanlarının ve biyoçeşitliliğin korunması amacıyla Seferihisar, Selçuk, Foça ve Ödemiş’ten sonra Çiğli’de “Kuyu Kurumadan” temalı “Su Çalıştayı” düzenledi. Çalıştaya akademisyenler, yerel yönetimlerin uzman personeli, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri katıldı. Çalıştayda, İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’nin ziraat mühendisi Berk Ünal, İZSU Çiğli Arıtma Tesisi’nin çevre mühendisi Şermin Gür, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nden çevre mühendisi Helil İnal Kınay, Keçi Kültür, Ekoloji, Çevre ve İletişim Derneği’nden Baha Okar sunum yaptı, Gediz Deltası’ndaki kuraklık, su kirliliği ve bölgedeki biyoçeşitliliğin sürdürülebilirliği hakkında konuşuldu. Başkan Utku Gümrükçü, “Çocuklara temiz su kaynakları bırakacağız,” dedi.