"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kerimoğlu: “Çocuklar ve gençler geleceğe güvenle bakmalı”

  • 5 Eylül 2022
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

2022-2023 eğitim-öğretim dönemi için belediyenizin yaptığı çalışmalardan ve eğitim hizmetlerinizden bahseder misiniz? Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hangi projeleri hayata geçirdiniz?

BÜLENT KERİMOĞLU:
2022-2023 eğitim-öğretim döneminde üniversiteye hazırlanan gençlere ücretsiz hazırlık kursu vereceğiz. Bakırköy Gençlik Merkezi’nde hafta içi ve hafta sonu grupları olmak üzere iki farklı programda 150 genç için yüz yüze ve online sınavlara hazırlık kursları düzenliyoruz. Sınav stresini yönetebilmeleri için gençlere psikolojik danışmanlık desteği veriyoruz, sosyal aktivitelerle onların sınava hazırlık sürecini daha rahat geçirmesine yardımcı oluyoruz. 1.000’den fazla öğrenciye eğitim komisyonumuzun ve belediye meclisimizin belirlediği tutar doğrultusunda her ay nakdi yardımda bulunuyoruz. Ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye paketi desteği sağlıyoruz. “7 Bölge 7.000 Çocuk” projemiz kapsamında sadece ilçemizde değil, ülkemizin birçok ilinde yaşayan ihtiyaç sahibi çocukların kitap, kırtasiye, bot ve mont gibi ihtiyaçlarını da karşılıyoruz.

Yerel yönetimlerin yetkileri ve sorumlulukları dahilinde bölgenizdeki okulların yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlanması, eksikliklerin giderilmesi için ihtiyaç analizi ve planlama yaptınız mı? Okul yönetimleriyle, eğitim sendikalarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğiniz var mı?

BÜLENT KERİMOĞLU:
İlçemizdeki devlet okullarının müdürleriyle, okul aile birliği başkanlarıyla görüşüyoruz, okullardaki eksikleri gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Spor alanlarının yenilenmesi, laboratuvar eksiklerinin giderilmesi, Atatürk köşelerinin oluşturulması (varsa geliştirilmesi) için okullara destek oluyoruz. İlçemizdeki devlet okullarına her konuda (peyzaj, bank, zemin yenileme, bakım ve onarım) destek oluyoruz. Çocukların daha sağlıklı koşullarda eğitim alması için pandemi döneminde olduğu gibi dezenfekte çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Çocukların ve gençlerin eğitimine ilişkin uygulamalarınız, kreş, kütüphane, öğrenci yurdu, sosyal tesis, eğitim atölyeleri vb. hizmetleriniz ve üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmeye yönelik çalışmalarınız nelerdir?

BÜLENT KERİMOĞLU:
İlçemizde 10 kreş ve 110 çalışanla yaklaşık 800 çocuğa kreş hizmeti veriyoruz. Alanında profesyonel eğitimcilerle çocukları Atatürkçü, çağdaş bireyler olarak yarınlara hazırlamanın, bu konuda rol model olmanın gururunu yaşıyoruz. Çocukların güvenli bir ortamda ders çalışması ve kitap okuması için Ataköy’de, Tarık Akan Konferans Salonu’nda Nazım Hikmet Kütüphanesi’ni, Demokrasi Parkı ve Cumhuriyet Evi Kütüphanesi ve Etüt Merkezi’ni, Bakırköy Kartaltepeliler Evi Etüt Merkezi ve Kütüphanesi’ni, Bakırköy Kültür Merkezi ve Cemevi Kütüphane ve Etüt Merkezi’yle altı yeni sokak kütüphanesini ilçemize kazandırdık. Çocukların ücretsiz WiFi kullanarak bilgiye erişmesini kolaylaştırıyor, ikramlarımızla ev sıcaklığında çalışmalarını sağlıyoruz. İlçemizdeki kütüphanelerin sayısını artıracağız. Üniversitede okuyan kız öğrencilerin barınma sorununa destek olmak amacıyla belediyemize ait kız öğrenci yurtlarında 265 kız öğrenciyi misafir ediyoruz. Öğrencilere barınma hizmetinin yanı sıra ücretsiz internet, kütüphane, çamaşırhane, yemek ve sağlık hizmeti sunuyoruz, belediyemizin kültür-sanat faaliyetlerinden öğrencilerin ücretsiz faydalanmasını sağlıyoruz. “Anadolu’dan Kızım Var” projemiz kapsamında ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen kız öğrencilerle Bakırköy’de yaşayan vatandaşları bir araya getiriyoruz. Bu projeyle ailelerinden uzakta olan kız öğrencilere ev sahipliği yapmayı, kız öğrencilerin sosyal ve kültürel yönden gelişmesini sağlamayı, sıcak aile ortamı yaratarak aldıkları eğitimin niteliğini yükseltmeyi ve onların geleceğe güvenle bakmasını sağlamayı amaçlıyoruz.

Eğitim hizmetlerinizi planlarken bütçe, teşvik, proje yönetimi açısından ilgili bakanlıklarla yerel yönetimler arasında sorun yaşanıyor mu? Mevzuatta hangi değişikliklerin yapılması gerekiyor?

BÜLENT KERİMOĞLU:
Eğitim hizmetlerine yönelik çalışmalarımızda bakanlıktan herhangi bir yardım almıyoruz, işbirliğimiz de yok.


Önerilen Haberler